Sajtos-zöldborsós krumplisaláta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajtos-zöldborsós krumplisaláta

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db lilahagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1-2 ek tárkonyecet
  • 1 tk ételízesítő
  • cukor

Öntethez

  • 2 dl tejföl
  • 1 tk csípős mustár
  • 1 mk curry
  • őrölt fehér bors
  • cukor (v. édesítőszer)
  • 10 dkg sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, (így könnyebb megpucolni) kicsit állni hagyni, majd megpucoljuk, és lekarikázzuk.

A borsót enyhén sós vízben, pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük és félretesszük.
A hagymát nagyon apróra felvágjuk.

Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.
Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira és így hagyjuk teljesen kihűlni.(ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek)

Az öntethez egy tálba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. (a cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti)
Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.

10 dk ízlés szerinti sajtot vékonyra felcsíkozunk, majd a saláta tetejére szórjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük