Sajtos-zöldborsós krumplisaláta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos-zöldborsós krumplisaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db lilahagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1-2 ek tárkonyecet
  • 1 tk ételízesítő
  • cukor

Öntethez

  • 2 dl tejföl
  • 1 tk csípős mustár
  • 1 mk curry
  • őrölt fehér bors
  • cukor (v. édesítőszer)
  • 10 dkg sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, (így könnyebb megpucolni) kicsit állni hagyni, majd megpucoljuk, és lekarikázzuk.

A borsót enyhén sós vízben, pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük és félretesszük.
A hagymát nagyon apróra felvágjuk.

Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.
Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira és így hagyjuk teljesen kihűlni.(ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek)

Az öntethez egy tálba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. (a cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti)
Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.

10 dk ízlés szerinti sajtot vékonyra felcsíkozunk, majd a saláta tetejére szórjuk.

Ezt is szeretjük