Kócos csicseriborsó saláta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kócos csicseriborsó saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csicseriborsó
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 db friss babér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl olívaolaj, de lehet több is, ha az étel úgy kívánja
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 dl finom borecet- itt is lehet változtatni a mennyiséget 1 db. nagyobb, vagy két kisebb füstölt libamell
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót főzés előtti este beáztatjuk. Másnap az áztatóvizet leöntjük, majd a babérlevéllel, fokhagymával, sóval puhára főzzük. Ha fedő nélkül készül, nem fog puffasztani. Megfőzzük a füstölt libamellet is. Amikor minden kihűlt, csicseriborsót összekeverjük az apróra vágott zöldségekkel, az újhagymával az ecettel és az olajjal, sóval, borssal. A libamellet szálasra tépkedjük és a salátához adjuk. Akkor a legjobb, ha fél napot áll legalább. Kitűnő előétel, de főfogásnak vacsorára is megteszi.

Ezt is szeretjük