Zabfasírt petrezselymes burgonyával

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zabfasírt petrezselymes burgonyával

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre zabpehely
  • ételízesítő
  • 1 tojás
  • morzsa
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 kanál hántolt napraforgó
  • fokhagyma
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • kis fej lila káposzta
  • 1 fej v.hagyma
  • 1 alma
  • ecet
  • cukor
  • 50 dkg burgonya
Recept idők

Elkészítés:

Forrázzunk le egy bögre zabpelyhet egy bögre forró ételízestős lével, tegyük félre amíg kihűl, ha kihűlt, összekeverjük a napraforgóval (kihagyható, helyettesíthető más zöldséggel), a tojással, ízlés szerint a fűszereket is hozzáadjuk, és annyi morzsát hogy könnyen gombócolható legyen, ha szeretjük beleforgathatjuk szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába. Bő olajban aranybarnára sütjük.
Leszeljük a káposztát és a vöröshagymát.
A hagymát egy kicsi olajon megdinszteljük, 3 kanál cukrot szórok rá kicsit karamellizáljuk, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, ecetezzük, mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, néha megkeverjük, ha szükséges, még adunk hozzá cukrot, ecetet.
Amikor már majdnem kész, a felkockázott almával még pároljuk egy kicsit.
A burgonyát hámozzuk, felkockázzuk, kevés sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a petrezselyemzöldet olajon (vajon) megfuttatjuk, ráöntjük a főtt burgonyát és összesütjük egy kicsit, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Köret nélkül is nagyon finom.
Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük