no

Zabfasírt petrezselymes burgonyával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zabfasírt petrezselymes burgonyával

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre zabpehely
  • ételízesítő
  • 1 tojás
  • morzsa
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 kanál hántolt napraforgó
  • fokhagyma
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • kis fej lila káposzta
  • 1 fej v.hagyma
  • 1 alma
  • ecet
  • cukor
  • 50 dkg burgonya
Recept idők

Elkészítés:

Forrázzunk le egy bögre zabpelyhet egy bögre forró ételízestős lével, tegyük félre amíg kihűl, ha kihűlt, összekeverjük a napraforgóval (kihagyható, helyettesíthető más zöldséggel), a tojással, ízlés szerint a fűszereket is hozzáadjuk, és annyi morzsát hogy könnyen gombócolható legyen, ha szeretjük beleforgathatjuk szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába. Bő olajban aranybarnára sütjük.
Leszeljük a káposztát és a vöröshagymát.
A hagymát egy kicsi olajon megdinszteljük, 3 kanál cukrot szórok rá kicsit karamellizáljuk, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, ecetezzük, mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, néha megkeverjük, ha szükséges, még adunk hozzá cukrot, ecetet.
Amikor már majdnem kész, a felkockázott almával még pároljuk egy kicsit.
A burgonyát hámozzuk, felkockázzuk, kevés sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a petrezselyemzöldet olajon (vajon) megfuttatjuk, ráöntjük a főtt burgonyát és összesütjük egy kicsit, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Köret nélkül is nagyon finom.
Jó étvágyat!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük