Zabfasírt petrezselymes burgonyával
Zabfasírt petrezselymes burgonyával
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre zabpehely
- ételízesítő
- 1 tojás
- morzsa
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 kanál hántolt napraforgó
- fokhagyma
- olaj
- petrezselyemzöld
- kis fej lila káposzta
- 1 fej v.hagyma
- 1 alma
- ecet
- cukor
- 50 dkg burgonya
Elkészítés:
Forrázzunk le egy bögre zabpelyhet egy bögre forró ételízestős lével, tegyük félre amíg kihűl, ha kihűlt, összekeverjük a napraforgóval (kihagyható, helyettesíthető más zöldséggel), a tojással, ízlés szerint a fűszereket is hozzáadjuk, és annyi morzsát hogy könnyen gombócolható legyen, ha szeretjük beleforgathatjuk szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába. Bő olajban aranybarnára sütjük.
Leszeljük a káposztát és a vöröshagymát.
A hagymát egy kicsi olajon megdinszteljük, 3 kanál cukrot szórok rá kicsit karamellizáljuk, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, ecetezzük, mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, néha megkeverjük, ha szükséges, még adunk hozzá cukrot, ecetet.
Amikor már majdnem kész, a felkockázott almával még pároljuk egy kicsit.
A burgonyát hámozzuk, felkockázzuk, kevés sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a petrezselyemzöldet olajon (vajon) megfuttatjuk, ráöntjük a főtt burgonyát és összesütjük egy kicsit, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Köret nélkül is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept