Zabfasírt petrezselymes burgonyával

Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Diana hercegné klasszikus sminkje ma is divatos: leheletfinom és nőies »

Minden, amit a retinolról tudni kell: mire jó, és mit csinál pontosan a bőrrel? »

Újra divatos a 90-es évek kedvenc hajgumija, de nem mindegy, hogy viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zabfasírt petrezselymes burgonyával

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre zabpehely
  • ételízesítő
  • 1 tojás
  • morzsa
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 kanál hántolt napraforgó
  • fokhagyma
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • kis fej lila káposzta
  • 1 fej v.hagyma
  • 1 alma
  • ecet
  • cukor
  • 50 dkg burgonya
Recept idők

Elkészítés:

Forrázzunk le egy bögre zabpelyhet egy bögre forró ételízestős lével, tegyük félre amíg kihűl, ha kihűlt, összekeverjük a napraforgóval (kihagyható, helyettesíthető más zöldséggel), a tojással, ízlés szerint a fűszereket is hozzáadjuk, és annyi morzsát hogy könnyen gombócolható legyen, ha szeretjük beleforgathatjuk szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába. Bő olajban aranybarnára sütjük.
Leszeljük a káposztát és a vöröshagymát.
A hagymát egy kicsi olajon megdinszteljük, 3 kanál cukrot szórok rá kicsit karamellizáljuk, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, ecetezzük, mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, néha megkeverjük, ha szükséges, még adunk hozzá cukrot, ecetet.
Amikor már majdnem kész, a felkockázott almával még pároljuk egy kicsit.
A burgonyát hámozzuk, felkockázzuk, kevés sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a petrezselyemzöldet olajon (vajon) megfuttatjuk, ráöntjük a főtt burgonyát és összesütjük egy kicsit, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Köret nélkül is nagyon finom.
Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük