Narancsos kacsasült

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Narancsos kacsasült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db kacsacomb
  • 2 db kacsamell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk.paradicsompüré
  • 0,5 liter narancslé
  • fél narancs apróra vágott héja
  • 4dl olaj
  • 1 leveskockából készült tyúkhúsleves
  • bors
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet kicsontozzuk és a combokkal együtt, sóval, borssal bedörzsöljük, majd forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.A visszamaradt zsírban világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, rövid ideig újra forraljuk. A kacsadarabokat visszatesszük, és előmelegített sütőben a leveskockából főzött levessel gyakran öntözve, letakarva kb.1 óra hosszat sütjük. Közben a narancs héját forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd jól lecsepegtetjük. A sütés befejezése előtt kb.negyed órával hozzáadjuk a kacsához a narancshéjat, és az apróra vágott petrezselymet. A sültet egy kicsit pihentetjük, csak azután szeleteljük. Mártással, tésztával és salátával tálaljuk.

Ezt is szeretjük