Narancsos kacsasült
Narancsos kacsasült
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db kacsacomb
- 2 db kacsamell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk.paradicsompüré
- 0,5 liter narancslé
- fél narancs apróra vágott héja
- 4dl olaj
- 1 leveskockából készült tyúkhúsleves
- bors
- só
- kakukkfű
Elkészítés:
A kacsamellet kicsontozzuk és a combokkal együtt, sóval, borssal bedörzsöljük, majd forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.A visszamaradt zsírban világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, rövid ideig újra forraljuk. A kacsadarabokat visszatesszük, és előmelegített sütőben a leveskockából főzött levessel gyakran öntözve, letakarva kb.1 óra hosszat sütjük. Közben a narancs héját forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd jól lecsepegtetjük. A sütés befejezése előtt kb.negyed órával hozzáadjuk a kacsához a narancshéjat, és az apróra vágott petrezselymet. A sültet egy kicsit pihentetjük, csak azután szeleteljük. Mártással, tésztával és salátával tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció