Csülkös egytál
Csülkös egytál
Hozzávalók 4 személyre
- 60dkg sertéslapocka csülökkel
- 15dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors,
- 3db babérlevél
- 3db borókabogyó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 20dkg savanyú káposzta
- 1db sárgarépa
- 1db petrezselyem
- 3 evőkanál árpagyöngy
- 15 dkg előfőzött fehérbab
- tejföl
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra, és kiolvasztjuk, a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta, a húst hozzáadjuk, és közepes lángon kevergetve pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel, borókabogyóval,zúzott fokhagymával fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és lefedve, kis lángon pároljuk. A vége felé zsírjára pirítjuk, majd a paprikával meghintjük. A káposztát hideg vízzel átöblítjük, majd a húshoz adjuk, kevés vizet aláöntve tovább pároljuk. A zöldségeket kockákra vágjuk, és az árpagyöngggyel együtt, a káposztás húshoz adjuk, fedő alatt tovább pároljuk, végül a babot is hozzáadjuk, és készre főzzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept