Isteni vajhal párolt zöldségekkel

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Isteni vajhal párolt zöldségekkel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet vajhal
  • 2 zsenge cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paszternák (el is hagyható)
  • 2 db lilahagyma
  • 5 nagyobb gomba
  • színes bors
  • kakukkfű
  • citromlé
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A halszeleteket besózzuk, megszórjuk színes borssal és citromlével, megcsepegtetjük, majd kicsit állni hagyjuk.

A zöldségeket ízlés szerinti méretben zsülienre vágjuk.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a lilahagymát.
Pár perc után hozzáadjuk a paszternákot és a sárgarépát, majd jól összekeverjük és pároljuk tovább.
Közben ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáöntjük a bort.
Amikor már kicsit összesetek a zöldségek, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc után a cukkinit is.
Addig pároljuk, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Félretesszük és elősütjük a halszeleteket is.

Egy másik serpenyőbe pici olajat öntünk, majd belehelyezzük a halszeleteket.
2-3 percig sütjük, majd átfordítjuk és a másik oldalát is, szintén 2-3 percig sütjük.
Ezután levesszük a tűzről és a párolt zöldségekkel összeállítjuk a sütéshez.

Két nagyobb méretű sütőpapírt letépünk, majd a lecsepegtetett, előpárolt zöldségeket ráhelyezzük a papírra.
A zöldségek közepére rátenni az elősütött halszeleteket, majd a papír két végét összefogjuk és jól becsavarjuk.
Egy tepsire helyezzük mindkét papírcsónakot, majd előmelegített sütőbe, közepes lángon 10 percig sütjük. (ne süssük tovább, mert különben kiszárad a hal húsa)
Tálalhatjuk akár a sütőpapírral együtt, de óvatosan le is emelhetjük róla.

Ezt is szeretjük