Vasi dödölle
Vasi dödölle
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg burgonya
- 30dkg liszt
- 2 fej vöröshagyma
- só
- olaj
- 1 tejföl
Elkészítés:
A kockára vágott burgonyát feltesszük főni annyi vízben, hogy egy ujjnyira ellepje.
A megfőtt burgonyát a levében összetörjük, hogy kásaszerű legyen,megsózzuk.
A lisztet hozzáadjuk, jól elkeverjük, szinte dagasztjuk a fakanállal. Hagyjuk pihenni pár percig.
A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és az olajban aranysárgára pirítjuk. Egy lábas aljára kevés hagymás olajat teszünk, és a masszából olajos kanállal nagy galuskákat szaggatunk. Ismét meglocsoljuk a hagymás olajjal, és ezt addig folytatjuk míg a massza tart.Fogyasztás előtt sütőben egy kicsit megpiríthatjuk. Ha kész, tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept