no

Vasi dödölle

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vasi dödölle

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 kg burgonya
  • 30dkg liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A kockára vágott burgonyát feltesszük főni annyi vízben, hogy egy ujjnyira ellepje.
A megfőtt burgonyát a levében összetörjük, hogy kásaszerű legyen,megsózzuk.
A lisztet hozzáadjuk, jól elkeverjük, szinte dagasztjuk a fakanállal. Hagyjuk pihenni pár percig.
A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és az olajban aranysárgára pirítjuk. Egy lábas aljára kevés hagymás olajat teszünk, és a masszából olajos kanállal nagy galuskákat szaggatunk. Ismét meglocsoljuk a hagymás olajjal, és ezt addig folytatjuk míg a massza tart.Fogyasztás előtt sütőben egy kicsit megpiríthatjuk. Ha kész, tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük