Rakott törtburgonya
Rakott törtburgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg burgonya
- 2 db tojás
- 5 dkg vaj
- só
- szerecsendió
- 50 dkg darált hús
- 2 kis fej vöröshagyma
- snidling
- só
- 15 dkg gomba
- 1 tojás
- 2 evőkanál zsír
- bors
Elkészítés:
A burgonyát sós vizben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük.Hozzáadjuk a felvert tojást/2 db/, a vajat és szerecsendióval ízesítjük.
Az egyik hagymát 1 evőkanál zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk kevés vízzel. Zsírjára sütjük.
A másik hagymát szintén megdinszteljük 1 evőkanál zsíron, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk.
A kész darált húst és a párolt gombát összekeverjük, apróra vágott snidlinggel ízesítjük és belekeverjük a harmadik tojást felverve.
Megfelelő méretű jénai tálat vagy tepsit kizsírozunk, a burgonya felét az aljára terítjük, erre kerül a húsos, gombás töltelék, majd befedjük a maradék burgonyával.
Közepes hőmérsékleten kb. 30 percig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció