Bélszínérmék pirított babbal
Bélszínérmék pirított babbal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet bélszínérme
- só
- durvára tört bors
- 4 kiskanál mustár
- 1db ecetes pepperoni
- 1dl olaj
A körethez
- 30 dkg vörös bab
- só
- 2 db babérlevél
- 4 dkg vaj
- 2 szál zöldhagyma
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A bélszínérméket sóval, borssal, fűszerezzük, bekenjük mustárral, és megszórjuk apróra vágott pepperonival. Meglocsoljuk olajjal, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. A körethez a beáztatott babot sós, babérleveles vízben puhára főzzük, leszűrjük. Forró vajon megfuttatjuk a szeletelt zöldhagymát, hozzáadjuk a babot, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük., és rázogatva összepirítjuk.A bélszínt forró serpenyőben a saját pácoló olajában megsütjük. Pirított babbal tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept