Csirkemájas padlizsántekercs polentával.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkemájas padlizsántekercs polentával.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db padlizsán
  • 1 cs bacon
  • 4-5 db csirkemáj
  • 1 pohár tejföl (kicsi)
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg sajt
  • olaj
  • őrölt bors
  • majoranna

Polenta

  • 2-2,5 dl víz
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • őrölt fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt vékonyra le kell szeletelni, minden csirkemájat félbevágni.

Egy teflon serpenyőbe 1 ek olajat öntünk, majd a felszeletelt padlizsán mindkét oldalát pirosra kell sütni.(pár perc)
Ezután tálcára kell szedni és kihűteni, majd sózni és megszórni őrölt borssal. (A sózással óvatosan bánni!!!)

A félbevágott csirkemájakat enyhén be kell sózni, megszórni ízlés szerint őrölt borssal, és majorannával.

Egy szelet bacont lefektetünk, majd ráhelyezünk egy szelet elősütött padlizsánt, végül pedig ráteszünk egy fél befűszerezett csirkemájat. Ezután feltekerjük, majd egy kiolajozott tepsibe, egymásmellé helyezzük a tekercseket.

A tejfölt simára kell keverni a liszttel, majd egyenletesen a tepsiben lévő tekercsek tetejére önteni. Ezután alufóliával lefedjük, majd a sütőbe tesszük.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25 percig lefedve kell párolni, majd a fóliát levenni, és reszelt sajttal megszórni.
Ezután visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra kell sütni.

A tejet és a vizet egy edénybe kell önteni, majd elkezdeni melegíteni. Amikor már jól felmelegedett állandó keverés mellett, hozzáadjuk a kukoricalisztet. Kevergetve addig kell főzni, még teljesen besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a vajat, majd a reszelt sajtot is. Pár percig még kevergetve főzzük.

Egy tálcát vékonyan le kell kenni olajjal, majd ráönteni a masszát, és egyenletesen elsimítani. Ezután teljesen kihűtjük.

A teljesen kihűlt polentából ízlés szerinti kiszúróval, korongokat kell szaggatni.
Egy teflon serpenyőben egy-két kanál olajat hevítünk, majd a kiszaggatott korongok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a csirkemájas padlizsántekercseket a pirosra sült polentával kínáljuk.

Ezt is szeretjük