Csirkemájas padlizsántekercs polentával.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkemájas padlizsántekercs polentával.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db padlizsán
  • 1 cs bacon
  • 4-5 db csirkemáj
  • 1 pohár tejföl (kicsi)
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg sajt
  • olaj
  • őrölt bors
  • majoranna

Polenta

  • 2-2,5 dl víz
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • őrölt fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt vékonyra le kell szeletelni, minden csirkemájat félbevágni.

Egy teflon serpenyőbe 1 ek olajat öntünk, majd a felszeletelt padlizsán mindkét oldalát pirosra kell sütni.(pár perc)
Ezután tálcára kell szedni és kihűteni, majd sózni és megszórni őrölt borssal. (A sózással óvatosan bánni!!!)

A félbevágott csirkemájakat enyhén be kell sózni, megszórni ízlés szerint őrölt borssal, és majorannával.

Egy szelet bacont lefektetünk, majd ráhelyezünk egy szelet elősütött padlizsánt, végül pedig ráteszünk egy fél befűszerezett csirkemájat. Ezután feltekerjük, majd egy kiolajozott tepsibe, egymásmellé helyezzük a tekercseket.

A tejfölt simára kell keverni a liszttel, majd egyenletesen a tepsiben lévő tekercsek tetejére önteni. Ezután alufóliával lefedjük, majd a sütőbe tesszük.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25 percig lefedve kell párolni, majd a fóliát levenni, és reszelt sajttal megszórni.
Ezután visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra kell sütni.

A tejet és a vizet egy edénybe kell önteni, majd elkezdeni melegíteni. Amikor már jól felmelegedett állandó keverés mellett, hozzáadjuk a kukoricalisztet. Kevergetve addig kell főzni, még teljesen besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a vajat, majd a reszelt sajtot is. Pár percig még kevergetve főzzük.

Egy tálcát vékonyan le kell kenni olajjal, majd ráönteni a masszát, és egyenletesen elsimítani. Ezután teljesen kihűtjük.

A teljesen kihűlt polentából ízlés szerinti kiszúróval, korongokat kell szaggatni.
Egy teflon serpenyőben egy-két kanál olajat hevítünk, majd a kiszaggatott korongok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a csirkemájas padlizsántekercseket a pirosra sült polentával kínáljuk.

Ezt is szeretjük