Csirkemájas padlizsántekercs polentával.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csirkemájas padlizsántekercs polentával.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 db padlizsán
  • 1 cs bacon
  • 4-5 db csirkemáj
  • 1 pohár tejföl (kicsi)
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg sajt
  • olaj
  • őrölt bors
  • majoranna

Polenta

  • 2-2,5 dl víz
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • őrölt fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt vékonyra le kell szeletelni, minden csirkemájat félbevágni.

Egy teflon serpenyőbe 1 ek olajat öntünk, majd a felszeletelt padlizsán mindkét oldalát pirosra kell sütni.(pár perc)
Ezután tálcára kell szedni és kihűteni, majd sózni és megszórni őrölt borssal. (A sózással óvatosan bánni!!!)

A félbevágott csirkemájakat enyhén be kell sózni, megszórni ízlés szerint őrölt borssal, és majorannával.

Egy szelet bacont lefektetünk, majd ráhelyezünk egy szelet elősütött padlizsánt, végül pedig ráteszünk egy fél befűszerezett csirkemájat. Ezután feltekerjük, majd egy kiolajozott tepsibe, egymásmellé helyezzük a tekercseket.

A tejfölt simára kell keverni a liszttel, majd egyenletesen a tepsiben lévő tekercsek tetejére önteni. Ezután alufóliával lefedjük, majd a sütőbe tesszük.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25 percig lefedve kell párolni, majd a fóliát levenni, és reszelt sajttal megszórni.
Ezután visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra kell sütni.

A tejet és a vizet egy edénybe kell önteni, majd elkezdeni melegíteni. Amikor már jól felmelegedett állandó keverés mellett, hozzáadjuk a kukoricalisztet. Kevergetve addig kell főzni, még teljesen besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a vajat, majd a reszelt sajtot is. Pár percig még kevergetve főzzük.

Egy tálcát vékonyan le kell kenni olajjal, majd ráönteni a masszát, és egyenletesen elsimítani. Ezután teljesen kihűtjük.

A teljesen kihűlt polentából ízlés szerinti kiszúróval, korongokat kell szaggatni.
Egy teflon serpenyőben egy-két kanál olajat hevítünk, majd a kiszaggatott korongok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a csirkemájas padlizsántekercseket a pirosra sült polentával kínáljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük