Zöldséges fasírt

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldséges fasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 1-2 marék zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2 db tojássárgája
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a gombát apróra felvágjuk.
Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, majd megpároljuk a hagymát. Ezután kiszedjük és kihűtjük.

Szintén egy pici olajat kell önteni a serpenyőbe, majd beletesszük az apróra vágott gombát, és addig kell párolni míg teljesen zsírjára sül. Ezután kiszedjük és kihűtjük.

A zöldborsót enyhén sós vízbe 2-3 percig főzzük, majd le kell szűrni és szintén teljesen kihűteni.
A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy tálba kell tenni a darált húst és hozzáadni a teljesen kihűlt hagymát, gombát, zöldborsót és a lereszelt sárgarépát.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.
Rászórjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a két tojássárgáját, majd jól összegyúrjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megspricceljük olívaolajjal.

Vizes kézzel a masszából egyforma méretű gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsába meghempergetjük, végül pedig a sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé helyezzük.
Minden gombóc tetejét szintén megspricceljük egy kevés olívaolajjal.

Előmelegített sütőbe kell tenni, majd közepes lángon szép pirosra sütni.

Ezt is szeretjük