Zöldséges fasírt

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldséges fasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 1-2 marék zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2 db tojássárgája
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a gombát apróra felvágjuk.
Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, majd megpároljuk a hagymát. Ezután kiszedjük és kihűtjük.

Szintén egy pici olajat kell önteni a serpenyőbe, majd beletesszük az apróra vágott gombát, és addig kell párolni míg teljesen zsírjára sül. Ezután kiszedjük és kihűtjük.

A zöldborsót enyhén sós vízbe 2-3 percig főzzük, majd le kell szűrni és szintén teljesen kihűteni.
A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy tálba kell tenni a darált húst és hozzáadni a teljesen kihűlt hagymát, gombát, zöldborsót és a lereszelt sárgarépát.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük.
Rászórjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a két tojássárgáját, majd jól összegyúrjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megspricceljük olívaolajjal.

Vizes kézzel a masszából egyforma méretű gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsába meghempergetjük, végül pedig a sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé helyezzük.
Minden gombóc tetejét szintén megspricceljük egy kevés olívaolajjal.

Előmelegített sütőbe kell tenni, majd közepes lángon szép pirosra sütni.

Ezt is szeretjük