Ínycsiklandó töltött káposzta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ínycsiklandó töltött káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél kg savanyú káposzta
  • káposztalevél
  • fél csülök (vagy bármilyen füstölt hús)
  • pirospaprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • zsír
  • bors
  • tejföl
  • _Töltelékhez_:
  • fél kg darált hús
  • 1 zacskó gyors rizs
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 3 szelet szalonna apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Töltelék:
A darált húst összekeverem a rizzsel, az apróra vágott szalonnával, hozzáadom a sót, a borsot, a pirospaprikát és az apróra vágott hagymákat. Gombócokat formálok, amiket káposztalevélbe tekerek (én a káposztaleveleket általában félbe szoktam vágni).

3 fej apróra vágott vöröshagymát nem kis zsíron rózsaszínre sütök. Teszek rá ízlés szerint pirospaprikát, majd az enyhén kicsavart káposztát, utána a borsot, és babérlevelet. Jöhet rá az előre elkészített töltelék. Majd felöntöm vízzel. Addig főzöm, amíg minden megpuhul. Utána vékony rántást készítek. Tejföllel tálalom.

Ezt is szeretjük