Zöldborsó főzelék pörkölttel

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldborsó főzelék pörkölttel

Hozzávalók 4 személyre:

Főzelék

  • fél kg zöldborsó
  • 3-4 evőkanál liszt
  • kevés olaj
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • _Pörkölt_
  • fél kg sertéscomb/csirkemell (vagy amiből szeretnénk)
  • bors, pirospaprika
  • 2 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Főzelék:
A borsót fél csokor petrezselyemmel, vöröshagymával sós vízben puhára főzzük.
Amikor megpuhult, elkészítjük a rántást. Ne legyen se túl világos, se túl sötét. Mielőtt felengedjük, hozzámehet az apróra vágott másik fél csokor petrezselyem, illetve ízlés szerint a pirospaprika. Felengedjük a rántást hideg vízzel, és jól összeforraljuk a borsóval.

Pörkölt

A hagymákat apróra vágjuk, zsíron/olajon megpirítjuk. Beletesszük a húst, kevergetjük, hagyjuk kicsit pirulni. Majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Felöntjük, és puhára főzzük.

Ezt is szeretjük