Zöldborsó főzelék pörkölttel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zöldborsó főzelék pörkölttel

Hozzávalók 4 személyre

Főzelék

  • fél kg zöldborsó
  • 3-4 evőkanál liszt
  • kevés olaj
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • _Pörkölt_
  • fél kg sertéscomb/csirkemell (vagy amiből szeretnénk)
  • bors, pirospaprika
  • 2 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Főzelék:
A borsót fél csokor petrezselyemmel, vöröshagymával sós vízben puhára főzzük.
Amikor megpuhult, elkészítjük a rántást. Ne legyen se túl világos, se túl sötét. Mielőtt felengedjük, hozzámehet az apróra vágott másik fél csokor petrezselyem, illetve ízlés szerint a pirospaprika. Felengedjük a rántást hideg vízzel, és jól összeforraljuk a borsóval.

Pörkölt

A hagymákat apróra vágjuk, zsíron/olajon megpirítjuk. Beletesszük a húst, kevergetjük, hagyjuk kicsit pirulni. Majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Felöntjük, és puhára főzzük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük