Zöldborsó főzelék pörkölttel
Zöldborsó főzelék pörkölttel
Hozzávalók 4 személyre
Főzelék
- fél kg zöldborsó
- 3-4 evőkanál liszt
- kevés olaj
- só
- pirospaprika
- petrezselyem
- _Pörkölt_
- fél kg sertéscomb/csirkemell (vagy amiből szeretnénk)
- só
- bors, pirospaprika
- 2 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Főzelék:
A borsót fél csokor petrezselyemmel, vöröshagymával sós vízben puhára főzzük.
Amikor megpuhult, elkészítjük a rántást. Ne legyen se túl világos, se túl sötét. Mielőtt felengedjük, hozzámehet az apróra vágott másik fél csokor petrezselyem, illetve ízlés szerint a pirospaprika. Felengedjük a rántást hideg vízzel, és jól összeforraljuk a borsóval.
Pörkölt
A hagymákat apróra vágjuk, zsíron/olajon megpirítjuk. Beletesszük a húst, kevergetjük, hagyjuk kicsit pirulni. Majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Felöntjük, és puhára főzzük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept