Zöldborsó főzelék pörkölttel
3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)
Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)
Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)
Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »
Ezt a frizurát készítsd el, ha nem tudsz szépen fonni: egyszerű, mégis jól mutat »
Johnny Depp 19 éves lányának mosolyognia sem kell a csábításhoz: Lily-Rose és a francia szexepil »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Zöldborsó főzelék pörkölttel
Hozzávalók 4 személyre:
Főzelék
- fél kg zöldborsó
- 3-4 evőkanál liszt
- kevés olaj
- só
- pirospaprika
- petrezselyem
- _Pörkölt_
- fél kg sertéscomb/csirkemell (vagy amiből szeretnénk)
- só
- bors, pirospaprika
- 2 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Főzelék:
A borsót fél csokor petrezselyemmel, vöröshagymával sós vízben puhára főzzük.
Amikor megpuhult, elkészítjük a rántást. Ne legyen se túl világos, se túl sötét. Mielőtt felengedjük, hozzámehet az apróra vágott másik fél csokor petrezselyem, illetve ízlés szerint a pirospaprika. Felengedjük a rántást hideg vízzel, és jól összeforraljuk a borsóval.
Pörkölt
A hagymákat apróra vágjuk, zsíron/olajon megpirítjuk. Beletesszük a húst, kevergetjük, hagyjuk kicsit pirulni. Majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Felöntjük, és puhára főzzük.
