Brokkolis lasagne
Brokkolis lasagne
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej brokkoli
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- reszelt sajt
- 200 g lasagne tészta
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés:
Elkészítjük a besamel mártást: A vajat megolvasztjuk kis lángon, megszórjuk a liszttel, és picit pirítjuk. Majd hozzáöntjük a tejet, amit már előtte megmelegítettünk. Sót, borsot, bazsalikomot, esetleg szerecsendiót teszünk hozzá folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik.
A megpárolt brokkolit sóval és (fehér) borssal ízesítjük. Kivajazott tepsibe rakjuk, a következő sorrendben. Elsőként a tésztát, rá a besamelt, arra a brokkolit, végül a sajtot. Ezt megismételjük. Az utolsó tésztarétegre már csak a besamel és a sajt kerül. 20 percig lefedve kell sütni, majd 10-15 percig még pirítani.