Tejszínes szilvaleves
Tejszínes szilvaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg szilva
- 1dl tejszín
- 5 dkg darált dió
- 1 ek liszt
- 2 ek cukor
- 3 szem szegfűszeg - összetörve
- csipet só
Elkészítés:
Miután megmostuk a szilvát, kimagozzuk és felöntjük kb. 6dl vízzel. Beletesszük a szegfűszeget és a sót. Forraljuk fel, mindeközben a lisztet a tejszínnel keverjük simára. 2 perc főzés után öntsük bele a lisztes tejszínt, hozzáadva a cukrot is, és folyamatosan kevergetve forraljuk. Majd adjuk hozzá a diót, és éppen csak egyet forralunk rajta. Miután kihűlt, lehűtjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept