Tejfölös-citromos csirkecomb

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejfölös-citromos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 5-6 dl tejföl
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.

3 dl tejfölt összekeverünk a borral, majd egy tepsibe öntjük. Ezután egymásmellé a tepsibe helyezzük a befűszerezett csirkecombokat, majd a maradék tejfölt a hús tetejére kenjük.
A citromot gerezdekre vágjuk, és a hús közé tesszük, majd a tepsi tetejét fóliával lefedjük.

Előmelegített sütőbe kell helyezni, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára párolni.

Amikor a hús már kellően megpárolódott, le kell venni a fóliát, majd visszatenni a sütőbe, és szép pirosra sütni.

Ezt is szeretjük