Papírcsónakban sült lazac zöldségekkel
Papírcsónakban sült lazac zöldségekkel
Hozzávalók 2 személyre
- 2 szelet lazac
- 1 db zsenge cukkini
- 2db sárgarépa
- 1 szál paszternák
- 1 nagy vöröshagyma
- só
- színes bors
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
- citromlé
- 1/2 dl fehérbor
- olívaolaj
Elkészítés:
Először a lazac mindkét oldalát sózzuk, megszórjuk színes borssal és citromlével, majd kicsit állni hagyjuk. Közben elő lehet készíteni a zöldségeket.
A zöldségeket jól meg kell mosni és megpucolni, majd tetszés szerinti méretben zsülienre vágni.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat öntünk, majd elkezdjük párolni a hagymát. 1-2 perc után hozzáadjuk a paszternákot, majd a sárgarépát és jól összekeverjük. Közben ízlés szerint fűszerezzük, végül pedig beletesszük a cukkinit is. Szintén jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a bort. Lefedve kb. 5-6 perc alatt elő kell párolni.
Nagyobb darab sütőpapírt vágunk, majd ráhelyezzük az előpárolt zöldségeket, majd a tetejére tesszük a halszeletet. Egy pici olívaolajjal megspricceljük, majd a papír két végét felhajtjuk és jól összecsavarjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Előmelegített sütőbe kell tenni és közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept