Zöldséges kacsamell

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldséges kacsamell

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db kacsamellfilé
  • 2 db lilahagyma
  • 3-4 db vöröshagyma
  • 3 db kaliforniai paprika
  • olívabogyó
  • 2 ek kukoricaliszt
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 1,5 dl fehérbor
  • kacsazsír
Recept idők

Elkészítés:

A melleket besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
Egy serpenyőbe egy pici kacsazsírt teszünk, majd a bőrös felével lefelé, belehelyezzük a melleket.
Addig kell sütni, hogy szép piros legyen, majd átfordítani és a másik felét is párpercig sütni. (kb. 10 perc sütési idő alatt elkészül)
Ezután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.

A hagymát megpucoljuk, majd vékonyra felcsíkozzuk. A paprikát félbevágjuk, a magházat kiszedjük és szintén vékonyra felcsíkozzuk.

A hús sütésénél visszamaradt zsírba elkezdjük párolni a hagymát, majd ha már kicsit összeesett, hozzáadjuk a paprikát is.
Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és a rozmaringgal. Aláöntjük a bort és pár percig még pároljuk.
Ezután egy jénaiba kell önteni a félig megpárolt zöldségeket, majd a tetejére helyezzük az elősütött kacsamelleket, a tetejét le kell fedni és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20 percig párolni.

Ezután kivesszük a sütőből és levesszük a húst a tetejéről, majd a zöldségekre rá kell szórni a kukoricalisztet és óvatosan összeforgatni. Végül visszahelyezzük a húst, és mellészórjuk az olívabogyót.
Visszatesszük a sütőbe és kb. 10 perc alatt összesütjük. (Ekkor már nem kell lefedni!!!!)
Ezalatt az idő alatt a szaft szépen besűrűsödik.

Tálaláskor kínálhatunk mellé rizst vagy sült krumplit, de magában a hús a zöldségekkel is nagyon finom.

Ezt is szeretjük