Burgonyás halfasírt

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Burgonyás halfasírt

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg krumpli
  • 1/2 ek dijoni mustár
  • 3 ek majonéz
  • 2-3 db újhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • őrölt bors

Panírozáshoz

  • 1db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már megfőtt, leszűrjük, majd néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, hogy teljesen leszáradjon.(Közben kevergetni kell, nehogy leégjen)
Ezután krumplinyomón át kell nyomni, vagy villával jól összetörni.)

Az összetört krumplihoz ezután hozzákeverjük a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Ezután kézzel alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázunk a masszából.

A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgatjuk.

Egy serpenyőbe kb. 2 dl olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre kiszedjük, és a felesleges olajat leitatjuk a pogácsákról.

Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.

Ezt is szeretjük