Baconszalonnába tekert aszalt szilvás karaj
Baconszalonnába tekert aszalt szilvás karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéskaraj
- 12 db aszalt szilva
- 2 nagyobb alma
- 2 kisebb vilmoskörte
- 6-8 db szegfűszeg
- fél kg burgonya
- bacon szalonna
- szeletek
Elkészítés:
A megmosott,kicsontozott karajt mindenütt egyenletesen megtűzdeljük az aszalt szilvával, kés segítségével kis lyukakat szúrva a mélyedésekbe tömjük a szilvákat, majd a szalonnába betekerjük a húst és mélyebb tepsibe belerakjuk, mellé cikkekre vágott burgonyát és kockára vágott almát és körtét, ill. szegfűszeget szórunk. Kis vizet és olajat öntünk alá, picit sózzuk a gyümölcsöket és alufóliával lefedve kb. 1,5- 2 órán át sütjük forró sütőben.
Jó étvágyat hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept