Kókuszos csirkemell párolt gesztenyével
Kókuszos csirkemell párolt gesztenyével
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db csirkemell
- 2,5dl majonéz
- 10 dkg liszt
- 3db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 8 dkg kókuszreszelék
- 2 cl rum
- 1 db zöld húsú paprika
- olaj a sütéshez
- 60 dkg párolt, félbevágott gesztenye
- 10 dkg margarin
- 1kk gyömbér
- őrölt fehérbors
- ételízesítő
- só
- 2 db húsleveskocka
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, meghintjük, ételízesítővel, majd lisztbe, felvert tojásba, és 5dkg kókuszreszelékkel elkevert zsemlemorzsába forgatva bebundázzuk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A majonézt a megmaradt kókuszreszelékkel, apróra vágott paprikával, és rummal kikeverjük. Felhevített margarinon megfuttatjuk a húsleveskockában megfőzött gesztenyéket, gyömbérrel, borssal, sóval ízesítjük. A majonézmártást külön edénybe tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept