Disznótoros tésztával
Disznótoros tésztával
Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg császárszalonna
- 8-10 db tepertő
- 10 dkg disznósajt
- 2 tojás sárgája
- fél csomag spagetti tészta
- só
- bors
- 4-5 db koktélparadicsom
- 10 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A tepertőt apró kockákra vágjuk, és egy forró serpenyőben pirítjuk, közben hozzátesszük a szintén apró kockákra vágott császárszalonnát. Mikor mindkettőből kisült némi zsír, hozzáadjuk a felkockázott disznósajtot. Sózzuk, borsozzuk.
Eközben a tésztát forró sós vízben megfőzzük.
A tojás sárgájákat felverjük, és összekeverjük a reszelt parmezánsajttal.
A kész tésztát lecsepegtetjük, és összekeverjük a serpenyőben a szalonnával, egy percig sütjük, majd mikor a tűzről már levettük, ráöntjük a sajtos tojást, ami összefogja az egész egyveleget.
A végén hozzáadjuk a félbe vágott paradicsomokat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept