Cukkini pörkölt
Cukkini pörkölt
Hozzávalók 2 személyre
- 1 közepes cukkini
- 10 dkg császárszalonna megpirítva
- 1 fej hagyma
- Pirospaprika
- Só, bors
- Kevés csípős paprikakrém vagy 1 késhegynyi chili por
- 1 evőkanál paradicsomlé
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés császárszalonnát megpirítunk. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Majd mikor kellőképp összeesett, a szokásos módon paprikát szórunk rá, rászedjük a felkockázott cukkinit és a megpirított szalonnát, s vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés csípős piros aranyat, vagy kevés paradicsomlevet önthetünk hozzá ízesítés gyanánt! Kb. 10 perc alatt megpuhul a cukkini, s már tálalható is!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept