Spenótos-ricottás batyu

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spenótos-ricottás batyu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12-14 db-hoz
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl tej

Töltelék

  • 20 dkg ricotta
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehér bors
  • 1 db tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle lisztet összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd a vajjal összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáöntjük a tejet, és pár perc alatt összegyúrjuk.
Ezután kb. 1 órára be kell tenni a hűtőbe pihentetni.

A spenótot alaposan meg kell mosni, majd forrásba lévő vízbe tenni és 2-3 percig főzni. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, teljesen kihűtjük, majd kinyomkodjuk belőle a maradék vizet.

A ricottát össze kell keverni a reszelt sajttal,(egy keveset félreteszünk, és majd a batyuk tetejére szórjuk) ízlés szerinti mennyiségű sóval, és őrölt borssal, majd hozzá kell keverni a kinyomkodott spenótot is.

A hűtőből kivesszük a tésztát, majd lisztezett felületen, 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Ezután kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre felvágjuk.
A tésztakockák közepére kanalazzuk a tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenjük.
Ezután a tészták négy sarkát összefogjuk, majd jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a batyukat. Ezután a maradék tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőbe kell tenni, majd közepes hőmérsékleten, 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütni.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.

Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

1
2
Ezt is szeretjük