Spenótos-ricottás gombóc

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spenótos-ricottás gombóc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg ricotta
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 10-12 dkg liszt
  • 1 nagy tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • szerecsendió
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot forrásba lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig kell főzni. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet.

Az alaposan kinyomkodott spenótot, és a petrezselyemzöldet nagyobb darabokra fel kell vágni.

Egy tálba beletesszük a ricottát, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot, a petrezselyemzöldet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval, és villával alaposan össze kell keverni.

Ezután beleütjük az egész tojást, hozzáadjuk a lisztet, és kézzel formázható masszává összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a massza, akkor még lisztet adhatunk hozzá.)

A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat kell formálni, majd egy tálcára helyezve kb. 30 percre a hűtőbe kell tenni pihentetni.(én 15 percre a fagyasztóba tettem be, hogy kissé megdermedjen)

Egy edénybe enyhén sós vizet forralunk, majd belehelyezzük a gombócokat. Meg kell várni, míg feljönnek a víz tetejére, és ettől számítva kb. 2 percig kell főzni.
Ezután szűrővel kiemeljük a vízből, jól lecsepegtetjük, majd tálalásig melegen tartjuk.

Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, tejföllel megcsorgatva, ízlés szerint salátával, vagy éppen sajtmártással. (Én sajtmártással, és olívaolajjal meglocsolva tálaltam.)

Ezt is szeretjük