Rakott zöldségek
Rakott zöldségek
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagyobb cukkini
- 3-4 db paradicsom
- 3-4 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát vágjuk nagyon apróra.
A zöldségeket kb. egyforma vastagságúra szeleteljük fel, és enyhén sózzuk be.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, és a fokhagymát, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval. Pár perc alatt, kevergetve pároljuk félpuhára. (használhatunk szárított kakukkfüvet is, de frissel sokkal finomabb)
Egy jénaitálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a megpárolt hagymát, és terítsük el egyenletesen.
Ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezzük egymás mellé. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, és őrölt borssal, majd tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet. (v. szórjuk meg szárított kakukkfűvel)
Az előkészített zöldségek tetejére reszeljük rá a sajtot, és locsoljuk meg olívaolajjal, majd fedjük le a jénaitál (v. tepsi) tetejét.
Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig. Ezután vegyük le a jénai tetejét, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyasszuk el jó étvággyal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept