Könnyű, habos túrótorta
Könnyű, habos túrótorta
Hozzávalók 8 személyre
- 20 dkg győri omlós keksz
- 10 dkg vaj
- ½ kg túró
- ½ kg mascarpone
- 2,5 dl tejföl
- 7 kicsit púpozott evőkanál cukor
- 2 evőkanál vanília aroma
- 4 egész tojás
Elkészítés:
Először is az omlós kekszet teljesen morzsásra összetöröm, pontosabban beleteszem az aprítógépbe és morzsásra aprítom. Közben bedobom a vajat a mikróba - nagyjából fél percre, hogy egy picit felolvadjon és könnyű legyen vele dolgozni. Majd a kekszet és a vajat alaposan összekeverem és egy tortalap aljára simítom. A legegyszerűbb, ha fakanállal szépen, egyenletesen lenyomkodjuk a tortaforma aljára. Ezután 160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
Miközben a sütőben picit összesül a keksz és a vaj, elkészítem a torta tetejét. Mixerrel szép habosra összekeverem a túrót, a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vanília aromát, majd a lisztet és a tojást is hozzáadom a krémhez és alaposan összemixelem. 10 perc után kiveszem a sütőből a tortaformát, a megsütött kekszre ráöntöm ezt a krémet – nem kell megijedni, picit talán még „folyós” is lehet, de kihűlés után majd már szépen egybeáll - és visszateszem a sütőbe, továbbra is 160 fokon még 60 percig sütöm.
Ha kész, kiveszem, hagyom a formában kihűlni, majd kiborítom, és a kekszes teteje lesz felül. Érdemes egy napig hűtőben tárolni, mert másnapra szépen egybeáll, megköt a torta, az első napon viszont nagyon habos és könnyű, fennáll a veszély, hogy még aznap elfogy. :)
Ha fogyizik a család, akkor a cukrot nyírfacukorral, a győri kekszet pedig zabkeksszel szoktam helyettesíteni, úgyis nagyon-nagyon finom!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept