Tésztasaláta ala\' Dia

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tésztasaláta ala\' Dia

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag penne tészta (200 g)
  • 10-15 dkg sajt (ízlés szerint lehet bármilyen)
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 10 dkg gépsonka
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 2 nagy doboz kefir ( lényeg, hogy ne legyen száraz a tészta, ezért lehet több kell, lehet kevesebb)
  • 1 kaliforniai paprika (piros/zöld)
  • 1 TV paprika
  • só, ételízesítő, bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük. Jó ha nem főzzük meg teljesen, mert ha teljesen puhára főzzük, akkor a felvett öntetben teljesen elázik. Azonban, ha nem főzzük meg teljesen, akkor ezt elkerülhetjük, és szépen egyben marad a készítés után is a tészta.
A zöldésgeket megtisztítjuk, majd a sajttal és a sonkával együtt kockákra vágjuk őket és beletesszük egy edénybe. Majd sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük. Amint megfőtt a tészta, kicsit hagyjuk kihűlni és hozzá keverjük a zöldésgekhez. Ezután hozzá adjuk a majonézt és a kefírt. A kefírből nem baj, ha több kerül rá, a tészta úgyis be fogja szívni.
Ez a tészta akkor finom, ha \"tocsog\" az öntetben! :)
Sült hússal, grillezett hússal isteni finom, de önmagában is megállja a helyét! És valóban abbahagyhatatlan! :)

Ezt is szeretjük