Csirkemellsteak rizskrokettel és karamellás sárgadinnyével

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkemellsteak rizskrokettel és karamellás sárgadinnyével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 kis sárgadinnye
  • 1,5 dl méz
  • 4 dkg kristálycukor
  • 20-25 dkg rizs
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • olaj
  • folpack
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, nem túl vékonyra felszeljük, folpackon át kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A sárgadinnyét meghámozzuk ,vékonyabb cikkekre vágjuk.
Serpenyőben a hússzeleteket kevés olajban sütni kezdjük, és a hús fordításakor a sárgadinnyecikkeket is mellé tesszük, így sütjük készre.
Ezután a kisült húst a dinnyecikkek mellől kiszedjük, és ebbe az alapba szórjuk bele a cukrot, elkezdjük karamellizálni, és ha barnulni, folyni kezd, csorgassuk bele a mézet is, és várjuk meg, míg felforr. Majd a kisült csirkemellsteakek mellé szedjük át a dinnyecikkeket, és ezzel a mártással öntsük nyakon.

A kroketthez a riszt sós vízben megfőzzük -kihűtjük. Majd a tojással, liszttel, sóval szerecsendióval, borssal összegyúrjuk, 8 cm hosszú, 2 cm vasrag rudacskákat formázunk, zsemlemorzsába enyhén megforgatjuk, és bő, nagyon forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.

Ezt is szeretjük