Toszkán részeges máj
Toszkán részeges máj
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg csirke- vagy pulykamáj
- 25 dkg fehér szőlő
- 5 dkg kék szőlő
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,6 dl száraz fehér bor
- 20 dkg gyöngyhagyma
- 0,5 dl sherry
- 1,5 dl húsleveslé
- 2 ek vaj
- 1 ek liszt
- só
- bors
- alufólia
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, majd a fehér szemeket félbevágjuk, a kék szőlőszemeket egészben hagyjuk, kimagozzuk. A hagymát meghámozzuk félbevágjuk, a fokhagymát pedig hámozás után vékonyra szeleteljük. A májat lisztbe forgatjuk, majd hirtelen forró vajon mindkét oldalát megpirítjuk és kiszedjük egy tányérba, alufóliával lefedjük, hogy tartsa a hőt. A megmaradt forró vajban, amiben a máj pirult, üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát, majd lassan felöntjük a borral, sheryvel, húslevessel, ebbe beletesszük a szőlőt, és pár percig félig letakarva fedővel főzzük, míg a leve kevesebb nem lesz. Ezután a májat beletesszük a szőlős, fehérboros illatozó hagymás alapba, sózzuk ,borsozzuk és kb. még 5 percig főzzük.
Melegen fogyasszuk!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept