Toszkán részeges máj

Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Lehet túl korán kezdeni a bőrápolást? A szakértő szerint a ráncmegelőzésre is gondolni kell »

A divatbloggerek bolondulnak ezért a nőies lábbeliért: stílusos papucscipők 10 ezer forint alatt »

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Toszkán részeges máj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg csirke- vagy pulykamáj
  • 25 dkg fehér szőlő
  • 5 dkg kék szőlő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,6 dl száraz fehér bor
  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 0,5 dl sherry
  • 1,5 dl húsleveslé
  • 2 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • bors
  • alufólia
Recept idők

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, majd a fehér szemeket félbevágjuk, a kék szőlőszemeket egészben hagyjuk, kimagozzuk. A hagymát meghámozzuk félbevágjuk, a fokhagymát pedig hámozás után vékonyra szeleteljük. A májat lisztbe forgatjuk, majd hirtelen forró vajon mindkét oldalát megpirítjuk és kiszedjük egy tányérba, alufóliával lefedjük, hogy tartsa a hőt. A megmaradt forró vajban, amiben a máj pirult, üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát, majd lassan felöntjük a borral, sheryvel, húslevessel, ebbe beletesszük a szőlőt, és pár percig félig letakarva fedővel főzzük, míg a leve kevesebb nem lesz. Ezután a májat beletesszük a szőlős, fehérboros illatozó hagymás alapba, sózzuk ,borsozzuk és kb. még 5 percig főzzük.
Melegen fogyasszuk!

Ezt is szeretjük