Lencsesaláta
Lencsesaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg lencse
- 1 fej zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2db babérlevél
- 1 kiskanál bazsalikom
- 1 kiskanál oregánó
- 1 dl olívaolaj
- fél dl borecet
- só
- őrölt bors
- 10 dkg feta sajt
Elkészítés:
A lencsét 1 éjszakára beáztatjuk. Sóval, babérlevéllel, borecettel megfőzzük annyi vízben , ami ellepi. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a durvára reszelt zellert, fedő alatt hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, az olívaolajat, és a fűszereket. Végül a sajtot adjuk hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept