Rakott karfiol
Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)
Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)
Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Megváltozik a bőröd, ha ezt eszed: a tökmag olcsó, és tele van antioxidánsokkal »
Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »
Göndör haj, egy éjszaka alatt: természetes hatású loknik, hőhatás nélkül »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Rakott karfiol
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej karfiol kb. 1,5kg
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl tejföl
- 1 db tojás
- 2 kiskanál só
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A karfiolt sóval félpuhára főzzük. A zsemlemorzsát olajon világosra pirítjuk. A tejfölt elkeverjük a tojással, sóval. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a morzsa harmadát, erre rakjuk a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat, és megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a többi karfiolt. Meglocsoljuk tojással elkevert tejföllel, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, és rátördeljük a maradék vajat. Előmelegített sütőben 190 fokon átsütjük.