no

Rakott karfiol

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rakott karfiol

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol kb. 1,5kg
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 kiskanál só
  • 10 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt sóval félpuhára főzzük. A zsemlemorzsát olajon világosra pirítjuk. A tejfölt elkeverjük a tojással, sóval. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a morzsa harmadát, erre rakjuk a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat, és megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a többi karfiolt. Meglocsoljuk tojással elkevert tejföllel, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, és rátördeljük a maradék vajat. Előmelegített sütőben 190 fokon átsütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük