Rakott karfiol
Rakott karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol kb. 1,5kg
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl tejföl
- 1 db tojás
- 2 kiskanál só
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A karfiolt sóval félpuhára főzzük. A zsemlemorzsát olajon világosra pirítjuk. A tejfölt elkeverjük a tojással, sóval. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a morzsa harmadát, erre rakjuk a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat, és megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a többi karfiolt. Meglocsoljuk tojással elkevert tejföllel, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, és rátördeljük a maradék vajat. Előmelegített sütőben 190 fokon átsütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept