Rakott karfiol

Ez is érdekelhet

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Megváltozik a bőröd, ha ezt eszed: a tökmag olcsó, és tele van antioxidánsokkal »

Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »

Göndör haj, egy éjszaka alatt: természetes hatású loknik, hőhatás nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rakott karfiol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol kb. 1,5kg
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 kiskanál só
  • 10 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt sóval félpuhára főzzük. A zsemlemorzsát olajon világosra pirítjuk. A tejfölt elkeverjük a tojással, sóval. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a morzsa harmadát, erre rakjuk a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat, és megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a többi karfiolt. Meglocsoljuk tojással elkevert tejföllel, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, és rátördeljük a maradék vajat. Előmelegített sütőben 190 fokon átsütjük.

Ezt is szeretjük