Színes tésztasaláta gyümölcsökkel

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Színes tésztasaláta gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg színes tészta
  • 1 puha körte
  • 1,5 fürt nagy szemű fehér szőlő
  • pár szem dió
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • camembert sajt
  • 20 dkg gépsonka
  • bors
  • ételízesítő
  • citromlé
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük, pár csepp olívaolajat adva a vízhez, hogy a tészta ne ragadjon össze. A tésztát aldente főzzük. Ez alatt a körtét és a szőlőt megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Ugyanígy teszünk a gépsonkával és a dióval is.

Mikor megfőtt a tészta, leszűrjük, megvárjuk, míg kissé kihűl, majd hozzákeverjük a feldarabolt körtét, szőlőt, diót, sonkát, a lecsepegtetett kukoricát, a feldarabolt sajtot. Majd ízlés szerint teszünk rá kevés borsot, kevés ételízesítőt, s meglocsoljuk pár csepp citromlével és pár csepp olívaolajjal.

Az eredmény talán szokatlan ízkombináció, mégis igen kellemes. Főleg ha pár órát hagyjuk állni hűtőben, hogy az ízek tényleg összeérjenek.
Megjegyzés:
A diót kissé megpiríthatjuk egy serpenyőben, mielőtt a tésztára tesszük. Intenzívebb, finomabb lesz az íze!

1
2
3
Ezt is szeretjük