Zöldséges joghurtos tésztasaláta

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

69 éves és elbűvölően stílusos: Jessica Lange tudja, hogy kell viselni a feketét »

Csökkenti az arcbőr zsírosodását, és kitisztítja a pórusokat: házi maszk narancslével »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldséges joghurtos tésztasaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 dkg száraztészta
  • 2 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 2 főtt tojás
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 pohár natúr joghurt
  • majonéz, ízlés szerint
  • bors
  • majoránna
  • esetleg oreganó
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, majd apróra kockázzuk. A paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ez alatt a tésztát sós vízben kifőzzük. Van, aki kicsit keményebben szereti a tésztát (aldente), van, aki egészen puhára főzve. Én előbbi kategóriába tartozom, így én kicsit előbb kiszedem a főzővízből a már megfőtt, mégsem szétfőtt tésztát.

Miután leszűrtük és lecsepegtettük a tésztát, hozzákeverjük a zöldségeket, a tojásokat, ízlés szerint sót, borsot, fűszereket. A majonézt a joghurttal és pár csepp citromlével összekeverjük, majd a tésztára öntjük, s ezzel is összekeverjük. A sajtot ráreszeljük, és az apróra vágott petrezselymet rászórjuk.

A végeredmény bármilyen egyszerű is, igazán nagyon finom!
Megjegyzés:
A tésztát azért érdemes aldente főzni, mert úgy kevesebb joghurtot (vagy bármilyen öntetet) szív magába, s kevésbé lesz mászkos, ragacsos jellegű.

Ezt is szeretjük