Padlizsános omlett

Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

Nadrágkosztüm, nemcsak különleges alkalmakra: ilyen nőies lehetsz benne tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Padlizsános omlett

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy padlizsán
  • 8 tojás
  • bors
  • 4-6 mini mozzarella sajt (ez - ha valaki nem szereti - ki is maradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon színt adunk neki. Kevés sóval és borssal megszórjuk. Tényleg kevés olajat kell használni, mert a padlizsán hihetetlen mennyiségű olajat képes magába szívni, viszont egész kis mennyiségen is remekül megsül. Közben felverjük a tojásokat, s ezt is sózzuk, borsozzuk. Miután a padlizsán megpirult, pár darab mozzarella golyócskát dobunk a serpenyőbe, s ráöntjük a felvert tojást. A legalacsonyabb lángon sütjük az omlettet, míg teljesen át nem sül. Amennyiben nem sül át teljesen az omlett, úgy óvatosan meg is lehet fordítani a serpenyőben, s mindkét oldalát át lehet sütni!
Tálaláskor paradicsommal, vagy friss fűszernövényekkel is díszíthetjük.

Ezt is szeretjük