Padlizsános omlett

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Padlizsános omlett

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy padlizsán
  • 8 tojás
  • bors
  • 4-6 mini mozzarella sajt (ez - ha valaki nem szereti - ki is maradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon színt adunk neki. Kevés sóval és borssal megszórjuk. Tényleg kevés olajat kell használni, mert a padlizsán hihetetlen mennyiségű olajat képes magába szívni, viszont egész kis mennyiségen is remekül megsül. Közben felverjük a tojásokat, s ezt is sózzuk, borsozzuk. Miután a padlizsán megpirult, pár darab mozzarella golyócskát dobunk a serpenyőbe, s ráöntjük a felvert tojást. A legalacsonyabb lángon sütjük az omlettet, míg teljesen át nem sül. Amennyiben nem sül át teljesen az omlett, úgy óvatosan meg is lehet fordítani a serpenyőben, s mindkét oldalát át lehet sütni!
Tálaláskor paradicsommal, vagy friss fűszernövényekkel is díszíthetjük.

Ezt is szeretjük