Cukkinis, sajtos tészta sütőben sütve - 35 perc, és kész
A cukkinis-sajtos tészta hihetetlenül egyszerű, mégis különleges. Nem tartalmaz sok kalóriát, így fogyókúra alatt is ehetsz belőle.
Ha könnyű, zöldséges ételre vágysz, dobj össze hamar egy nagy adag cukkinis-sajtos tésztát. Nem terheli meg a gyomrot, mégis sokáig jóllakottnak érzed magad tőle. A tortellinitől a pennéig szinte bármilyen tésztából elkészítheted.
A fogás nagy előnye, hogy mindig variálhatod. Bátran pakolj a cukkinihez más, otthon fellelhető zöldséget, sőt, dúsíthatod még csirkemellel is. A tetején lévő nyúlós sajt még csábítóbbá teszi.
Hozzávalók:
- 30 dkg tészta
- 10 dkg trappista sajt
- 1 cukkini
- 2 paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 tömlős krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés ideje: 35 perc
Elkészítés menete:
Tégy fel vizet forrni, rakj hozzá egy evőkanál olajat. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. Amíg a tészta fő, a tojást keverd össze a tejföllel, a zúzott fokhagymával, dobj hozzá kevés borsot, nyomd hozzá a krémsajtot. A cukkinit mosd meg, és vágd vékony karikákra. Kevés zsiradékon pirítsd meg az aprított vöröshagymát, majd párold rajta a cukkinit három-négy percig.
Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal. Rakj le egy sor tésztát, arra kerül a cukkini, a kisebb darabokra vágott paradicsom, majd öntsd le a tejfölös keverékkel. Addig folytasd a rétegezést, amíg minden el nem fogy. Egyengesd a tetejére a megmaradt öntetet, és szórd meg sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Ha a sajt megpirul, ki is veheted a sütőből.