Isteni lekváros pálmalevél süti - Ezért megéri otthon leveles tésztát tartani
A pálmalevél az egyik legegyszerűbb süti, amit vajas, leveles tésztából készíthetsz. Lekvárral igazán finom, és nagyon mutatós.
A különleges pálmalevél sütiért már nagyanyáink is rajongtak. Ők a tésztát is saját kezűleg készítették. Ha erre nincs időd, boltit is használhatsz, nem von le semmit az élvezeti értékéből. Még finomabb lesz, ha gyümölcsdarabos lekvárt kensz rá.
Ha édesebben szereted, a tetejére szórhatsz cukrot, magvakkal még izgalmasabbá teheted. Ne félj a formázástól, ha belejössz, nagyon gyorsan végzel vele.
Pálmalevél süti
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 20 dkg lekvár
- 5 dkg vaj
- 1 tojássárga
- mandulaforgács
Elkészítési idő: 30 perc, pihentetés: 30 perc
Ha mirelit leveles tésztát használsz, engedd fel szobahőmérsékleten. Amikor már könnyen tudsz vele bánni, rakd lisztezett felületre, és nyújtsd körülbelül 30x45 centis téglalappá. A vajat olvaszd fel, és kend a tésztára. Oszd el rajta egyenletesen a lekvárt is. A két szélét balról jobbra és jobbról balra is tekerd középre, majd nyomkodd össze. Takard le, és tedd 30 percre a hűtőbe, hogy könnyebben tudd szeletelni.
Pihentetést követően a tésztát vágd fel körülbelül egy centi vastag darabokra. Rakd a pálmaleveleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól négy-öt centis távolságra, kend le a felvert tojássárgával, és szórd meg mandulával. Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd 12-15 percig. Akkor jó, ha a tészta elkezd barnulni.