Isteni lekváros pálmalevél süti - Ezért megéri otthon leveles tésztát tartani

A pálmalevél az egyik legegyszerűbb süti, amit vajas, leveles tésztából készíthetsz. Lekvárral igazán finom, és nagyon mutatós.

Isteni lekváros pálmalevél süti - Ezért megéri otthon leveles tésztát tartani
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különleges pálmalevél sütiért már nagyanyáink is rajongtak. Ők a tésztát is saját kezűleg készítették. Ha erre nincs időd, boltit is használhatsz, nem von le semmit az élvezeti értékéből. Még finomabb lesz, ha gyümölcsdarabos lekvárt kensz rá.

Ha édesebben szereted, a tetejére szórhatsz cukrot, magvakkal még izgalmasabbá teheted. Ne félj a formázástól, ha belejössz, nagyon gyorsan végzel vele. 

lekvaros-palmalevel

Pálmalevél süti

Hozzávalók: 

  • 50 dkg leveles tészta
  • 20 dkg lekvár
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • mandulaforgács

Elkészítési idő: 30 perc, pihentetés: 30 perc

Ha mirelit leveles tésztát használsz, engedd fel szobahőmérsékleten. Amikor már könnyen tudsz vele bánni, rakd lisztezett felületre, és nyújtsd körülbelül 30x45 centis téglalappá. A vajat olvaszd fel, és kend a tésztára. Oszd el rajta egyenletesen a lekvárt is. A két szélét balról jobbra és jobbról balra is tekerd középre, majd nyomkodd össze. Takard le, és tedd 30 percre a hűtőbe, hogy könnyebben tudd szeletelni.

Pihentetést követően a tésztát vágd fel körülbelül egy centi vastag darabokra. Rakd a pálmaleveleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól négy-öt centis távolságra, kend le a felvert tojássárgával, és szórd meg mandulával. Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd 12-15 percig. Akkor jó, ha a tészta elkezd barnulni.  

Ezt is szeretjük