Sült kacsacombok dinsztelt káposztával

Ez is érdekelhet

Egy zúzós buli szimfonikusokba ágyazva (x)

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Dönts Te az adód egy százalékáról! (x)

beauty and style

A bozontos szemöldök ravasz kis trükkje: így marad tartós a belőtt forma »

A legvonzóbb szőke árnyalatok a szezonban: már nem a platinahaj a nyerő »

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sült kacsacombok dinsztelt káposztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • Húshoz: 4 kacsacomb
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma - apróra szelve
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • Hagymás krumplihoz: 3 közepes krumpli fejenként
  • 3 fej vöröshagyma
  • Párolt káposzta: Combonként 10 deka felszelt káposzta (vörös)
  • szeletelt vöröshagyma
  • cukor
  • bors
  • ecet
  • őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

Hús
A combokat alaposan megtisztítjuk és megsózzuk. Elhelyezzük a tepsiben (nem kell kizsírozni, hisz kisül belőle a kacsa zsírja). A combok tetejére tesszük a hagymákat. Kevés vizet öntünk alá (inkább később pótoljuk, ha szükséges), majd lefóliázzuk, hogy megpuhuljon.
Amikor bő levet ereszt a hús, és már majdnem teljesen puha, a fóliát eltávolítjuk – többször locsoljuk – és pirosra sütjük.

Hagymás krumpli:
A krumplit megfőzzük. A hagymákat apróra szeleteljük, megpirítjuk, majd hozzákeverjük a meghámozott, megfőzött krumplit, és – a lábasban – összenyomjuk. Utána jól összeforgatjuk, kicsit még sütjük együtt is.

Párolt káposzta:
Kevés cukrot karamellizálunk, majd beleforgatjuk a káposztát. Meghintjük sóval, és a többi fűszerrel, kevés vizet teszünk alá, fedő alatt pároljuk. Ha a víz elpárolog, sütés közben pótoljuk. Időnként megkeverjük.

Ezt is szeretjük