Sült kacsacombok dinsztelt káposztával

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sült kacsacombok dinsztelt káposztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • Húshoz: 4 kacsacomb
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma - apróra szelve
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • Hagymás krumplihoz: 3 közepes krumpli fejenként
  • 3 fej vöröshagyma
  • Párolt káposzta: Combonként 10 deka felszelt káposzta (vörös)
  • szeletelt vöröshagyma
  • cukor
  • bors
  • ecet
  • őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

Hús
A combokat alaposan megtisztítjuk és megsózzuk. Elhelyezzük a tepsiben (nem kell kizsírozni, hisz kisül belőle a kacsa zsírja). A combok tetejére tesszük a hagymákat. Kevés vizet öntünk alá (inkább később pótoljuk, ha szükséges), majd lefóliázzuk, hogy megpuhuljon.
Amikor bő levet ereszt a hús, és már majdnem teljesen puha, a fóliát eltávolítjuk – többször locsoljuk – és pirosra sütjük.

Hagymás krumpli:
A krumplit megfőzzük. A hagymákat apróra szeleteljük, megpirítjuk, majd hozzákeverjük a meghámozott, megfőzött krumplit, és – a lábasban – összenyomjuk. Utána jól összeforgatjuk, kicsit még sütjük együtt is.

Párolt káposzta:
Kevés cukrot karamellizálunk, majd beleforgatjuk a káposztát. Meghintjük sóval, és a többi fűszerrel, kevés vizet teszünk alá, fedő alatt pároljuk. Ha a víz elpárolog, sütés közben pótoljuk. Időnként megkeverjük.

Ezt is szeretjük