Máktorta meggyel

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

3 divatos táska, amiben nem csak egy zsebkendő fér el: az apró retikül ellentéte, mégis sokan imádják »

Füstös szemsmink 50 felett: nem öregít, ha így kerül fel »

Ettől olyan feszes Naomi Campbell teste: 48 évesen ilyen keményen edz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Máktorta meggyel

Hozzávalók 8 személyre:

  • _A lapokhoz:_
  • 10 tojásfehérje
  • 35 dkg cukor
  • 35 dkg darált mák
  • _A grízes krémhez:_
  • 6 dl tej
  • 6 ek búzadara
  • 20 dkg vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília
  • _A meggyes krémhez:_
  • 80 dkg meggy, vagy 2 üveg meggybefőtt
  • 3 dl meggylé, vagy víz 6 dkg étkezési keményítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 kk őrölt fahéj
  • 1/4 kk őrölt szegfűszeg
  • vanília (nekem itt kimarad)
  • 3 ek cukor
  • _A díszítéshez:_
  • 70 dkg fondant
  • piros cukorszívek
  • piros cukorfilc
  • szalag
Recept idők

Elkészítés:

1. Bemelegítjük a sütőt.
2. A tojásfehérjét csipet sóval és pár csepp citromlével
felverjük, a cukrot több részletben hozzáadjuk, majd
kemény habbá verjük. A darált mákot óvatosan belekeverjük.
3. A habot 4 lapban a sütőpapírokra, vagy a tortaformákra
eloszlatjuk, elkenjük úgy, hogy kb. fél cm vastag legyen. Két lapot sütünk egyszerre, körülbelül 20 percig. Amikor
halványbarna a teteje, akkor kész. A lapokat hagyjuk
kihűlni.
4. A grízes krémhez a tejet felforraljuk, majd belekeverjük a darát. Hagyjuk kihűlni.
5. A meggyes krémhez a meggy vagy meggybefőtt levét
felfogjuk, majd kimérünk 3 dl-t.
6. Összekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a fahéjat, a
szegfűszeget és az étkezési keményítőt, majd fokozatosan
hozzákeverjük a meggylét. Közepes lángon felmelegítjük,
besűrítjük. A végén belekeverjük a meggyet. Hagyjuk
kihűlni.
7. A grízes krémhez a vajat a cukorral, a vanília kikapart
belsejével, vagy vaníliakivonattal, a citromhéjjal habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt.
8. Összeállítás: A lapokat az alábbi sorrendben megtöltjük:
mákos lap - fél adag meggyes krém - mákos lap - fél adag
grízes krém - mákos lap - fél adag meggyes krém - mákos
lap. Ha nem kerül rá fondant, készen is vagyunk. Lehűtjük,
tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
9. A tetejét és az oldalát bevonjuk a grízes krém másik felével és lehűtjük.
10. A fondantot kinyújtjuk és beborítjuk vele a tortát.

Ezt is szeretjük