Karácsonyi mézes ágyas pálinkatorta házi grillázskrémmel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Karácsonyi mézes ágyas pálinkatorta

Hozzávalók 6 személyre

  • _Tésztája:_
  • 6 tojás,
  • 3 dl cukor,
  • 3 dl liszt,
  • 1 dl darált dió,
  • 7 ek olaj,
  • csipet só,
  • 1 ek mézes ágyas barackpálinka,
  • 1/2 tk szódabikarbóna vagy 1 sütőpor
  • _Krém:_
  • 1,5 dl tej,
  • 20 dkg kristálycukor,
  • 25 dkg darált házi grillázs(ha nincs darált dió)
  • 4-5 ek Mézes ágyas barack pálinka (ha gyermek is eszik belőle aroma)
  • 20 g puha Vénusz margarin
  • _Házi grillázshoz:_
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 15 dkg dió,
  • Vénusz olaj
  • _Díszítőmasszához:_
  • 4 dkg puha Vénusz margarin,
  • 4 dkg, liszt,
  • 4 dkg kristálycukor,
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor,
  • 2 tojás fehérje,
  • nejlonzacskó,
  • sütőpapír

Elkészítés:

A házi grillázshoz egy lábasba beletesszük a diót, cukrot és elkezdjük melegíteni, mikor a cukor olvadni kezd, takarékra vesszük a lángot, és elkezdjük karamellizálni szép barnára, állandó kevergetés melett.
A tűzről levéve olajjal vékonyan lekenünk egy fém tálat vagy bármilyen lapot, ráborítjuk, elterítjük és hagyjuk megszáradni és kihűlni. Ezután után kis darabokra tördeljük és aprítógéppel vagy darálóval ledaráljuk.

Egy mélyebb tepsibe úgy rakjuk bele a sütőpapírt, hogy a tepsinken túlérjen, majd a papír alatt egy ecsettel enyhén megvizezzük hogy jobban tapadjon, ezután szépen beleillesztgetjük, és 10 percre állni hagyjuk.
A díszítőmasszához valókat robotgéppel elkeverjük, majd 2 db nejlonzacskót egymásba húzunk és belekanalazzuk a kakaós masszát, légtelenítjük és a sarkán apró lyukat vágunk.
Tetszőleges mintákat rajzolunk a díszítőmasszával a tepsiben lévő sütőpapírra, majd 20 percre fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral csipet sóval majdnem kemény habbá verjük, ezután belecsorgatjuk a tojássárgákat, olajat, a mézes ágyas barackpálinkát, és a lisztben elkevert diós, szódabikarbónás masszát is beleforgatjuk, de ezt már kanállal.
A tepsit kivesszük a fagyasztóból, és a díszítésre ráöntjük a piskótamasszát.
180 fokon 20 perc alatt megsütjük, majd egy tálra borítjuk díszítéssel felfelé, vizes ecsettel a meleg sütőpapírt megkenjük, hagyjuk kihűlni, majd lassan lehúzzuk róla. A piskótát keresztben kettévágjuk.

Közben a krémhez a tejet a cukorral felolvasztjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a darált házi grillázst és kihűtjük.
Ezután jön bele a mézes ágyas barackpálinka, majd a Vénusz margarin amivel habosra keverjük.

Megtöltjük a tortánkat a pálinkás házi grillázskrémmel, és a hűtőben egy éjszakát pihen, így összeérnek az ízek .
Mind látványban mind ízében mennyei finomságot tehetünk az ünnepi asztalra.
Áldott Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük