Kalocsai terítő torta

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kalocsai terítőtorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg marcipán massza
  • fél liter tej
  • 1 Vénusz margarin
  • 8 evőkanál holland kakaó
  • 6+6 db tojás
  • 2 csipet só
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna
  • 6+6 evőkanál liszt
  • 21 evőkanál pocukor
  • ételszínezék: piros, sárga, kék, fekete
Recept idők

Elkészítés:

Két piskótalapot sütünk ki. A 6 tojást szétválasztjuk, a sárgájukat habosra verjük 6 ek. porcukorral, majd a fehérjét egy csipet sóval. Ezután a sütőport hozzákeverjük a 6 ek. liszthez, és hozzáadunk két ek. kakaóport, valamint a khgy. szódabikarbónát is. Hozzátesszük a fehérjét, és a tojáshoz a sütőporos, kakaós lisztet. A tepsit zsírral kikenjük, megszórjuk liszttel. Előmelegített sütőben, kb. 20-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát 20 perc után. A másik piskótát ugyanígy elkészítjük. A krémhez 6 dl tejet forralunk két ek. porcukorral, majd egy kis tejjel simára keverjünk ki 5 púpos ek. lisztet. Ha a tej felforrt, mehet a lisztes tej a forralt tejbe, és kavargassuk, míg pudingszerűvé nem válik. Hagyjuk kihűlni. Fél margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral robotgéppel, majd hozzáadunk 6 ek. holland kakaót. Ha kihűlt a lisztes tej, hozzáadjuk a kakaós krémet is. Hűtőbe tesszük. A piskótákat kettévágjuk. A kakaós krémmel bekenjük a piskótákat, és egymásra illesztjük. Újból rakjuk hűtőbe. Ezután vajat keverünk ki porcukorral és adjunk hozzá sárga ételszínezéket. A piskótára kenjük fel a vajas-porcukros krémet. Vissza a hűtőbe.
Ehhez a tortához 1 kg marcipánmasszát használtam. Cukrászati üzletben 1800 forint körül van. Az asztalra szórjunk porcukrot. Ez úgy működik mint a tészta a liszttel. A tortánál 20 cm-rel nyújtsuk nagyobbra, hiszen a terítőt ebből formáljuk ki. Kezünkkel óvatosan nyúljunk alá, majd helyezzük a torta tetejére. A marcipánt 3-4 mm-re nyújtsuk. Simítsuk a tortára. Késsel alakítsunk csipke formát a lelógó marcipánból. Az ételszínezékeket keverjük a kívánt színekre, és díszítsük kedvünk szerint. A mintázatot marcipánnal díszítjük. A végén bevonalazzuk éles késsel hogy élethűbb legyen. Jó étvágyat kívánok hozzá!

1
2
3
Ezt is szeretjük