Citromtorta
Citromtorta
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g liszt
- 220 g Vénusz margarin
- 300 g cukor
- 5 tojás
- 4 citrom
- 1 csipet só
Elkészítés:
Liszt+120 g margarin+ 100 g cukor +csipet só a végén 1 tojást beledolgozunk.
Összegyúr,30 percre hűtőbe tesz.
Krém:
200 g cukor+100 g margarin, 4 db citrom leve+2 db citrom héja+4 db tojás - összeturmixol,utána(lassú lángon ) egy kis lábosban melegít,közben keverget! Amíg nagyjából krémsűrűségű nem lesz(Amikor kezd barnulni a szélénél,akkor jó kb,elzárjuk ,utána még sűrűsödni fog a krém egy kicsit!
Tésztát hűtőből kivesz lisztes sütőpapíron vagy asztalon kör alakúra nyújt,utána 20-24 cm nagyságú tortaformába egyenget,nyomkod,oldalt is ,kis peremet csinál a krémnek.
Villával megszurkál,előmelegített sütőben 200 fok /10 perc sütés.
Kivesz,krém ráken,+25 perc sütés,tűpróba!
Hidegen tálal,citrom karikával díszít.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept