Tuti töltött szélű, mindent bele pizza

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 2 tasak szárított élesztő
  • 6 dl tej (ebből 1 dl az élesztő felfuttatásához)
  • 6 ek olaj (fele oliva)
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek oregánó
  • 1 kockacukor (az élesztőhöz)

Feltét

  • 3-4 szem közepes méretű hagyma (én jó hagymásan szeretem, de lehet kevesebbel is)
  • 1 üveg (2 dl) sűrített paradicsom
  • vagy darabos paradicsomsűrítmény
  • 1 konzerv gomba
  • 1 konzerv kukorica
  • Ízlés szerint: szalámi, bacon, sonka, ananász, csirkehús, tojás, pepperoni...
  • Tölteléknek kb. 10-15 dkg Edami sajt
  • (másfajta is lehet, az a lényeg, hogy ne olvadjon el benne teljesen)
  • sajt a tetejére ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tészta elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom 1dl tejjel és a kockacukorral.
A lisztet beleöntöm egy jó nagy keverőtálba (jobban szeretem a nagyobb keverőtálakat, mert kényelmesen tudom benne dagasztani a tésztát). Hozzáadom a sót, borsot, oregánót, majd a felfuttatott élesztőt. Kicsit összekeverem, és szépen lassan elkezdem hozzáadni a olajat és a tejet
(összekeverem előtte a kettőt). Ezután simára dagasztom a tésztát. Akkor lesz jó, amikor már elkezd hólyagosodni. Én kézzel szoktam dagasztani, de lehet géppel is.
Kb. 1 órán át hagyom kelni a tésztát. Amíg kel, kényelmesen elkészítem a mártást, valamint a többi feltétet is.
Mártás elkészítése:
Megpucolok két fej hagymát, majd jó apróra vágom. Olajon megpárolom, hozzáöntöm a sűrített paradicsomot. Rottyanásig főzöm, majd leveszem a tűzhelyről.

Ha a tészta megkel, kiöntöm a keverőtálból a gyúródeszkára majd egy kis liszttel átgyúrom, és kb. ujjnyi vastagra nyújtom.
Kerek pizzalapra (32cm átmérőjű) ráillesztem ( ha szükséges olajozom, lisztezem a sütőlapra), úgy hogy a széle egy fél cm-t lelógjon. Majd sajtdarabkákkal jó sűrűn körberakom. Ráhajtom a tésztát, úgy hogy elfedje a sajtdarabkákat, és ráöntöm a mártást. Ezek után ízlés szerint a többi feltétet is ráteszem, és mehet be a sütőbe. Kb 40 percet sütöm, majd rászóróm a sajtot a tetejére, és még egy 5-10 percet sütöm.

Fontos! A megadott mennyiség 2 adag pizzatésztához elegendő.
Régóta bevált recept, nagyon szeretjük, nagyon hamar fogy :)

Ezt is szeretjük