Gesztenyemousse torta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gesztenyemousse torta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál rum vagy rum aroma
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1,3 dl olaj
  • 8 evőkanál liszt
  • 75 dkg gesztenyemassza
  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 0,5 l tejszín
  • 3 evőkanál rum
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 csomag habfixáló
  • meggybefőtt
  • ostyarudak
Recept idők

Elkészítés:

A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját és a cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a mézeskalács fűszerkeveréket, a kakaót és az olajat. Felváltva belekeverjük a fehérjét és a lisztet. A tésztát megfelezzük, egyik felét sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük és kihűtjük. A másik lappal is ugyanígy járunk el.
Lereszeljük a gesztenyemasszát és összekeverjük a mascarpone krémsajttal, 3 evőkanálnyi rummal. A habtejszínt a porcukorral kissé felverjük. Hozzátesszük a habfixet,és kemény habbá verjük. Összevegyítjük a tejszínhabot a gesztenyekrémmel.
A piskótáról óvatosan lehúzzuk a papírt és megkenjük gesztenyekrémmel,és feltekerjük, majd a másik lapot is. Egy centis szeletekre vágjuk.
Tortaforma gyűrűjét tálra tesszük, és fektetve belerakosgatjuk a tekercseket. A közöket meggyel töltjük ki.
Belesimítjuk a gesztenyekrémet. Annyit tegyünk félre amennyivel az oldalát körbekenjük.
A tetejét is kirakjuk a szeletekkel és a meggyel. Az oldalát körbekenjük és kirakjuk ostyarudakkal.
Nem olyan bonyolult és időigényes mint amilyennek kinéz!!

Ezt is szeretjük