Csokoládés-epres sajttorta
Csokoládés-epres sajttorta
Hozzávalók 6 személyre
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 13 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 púpos evőkanál kakaópor
- 1 púpos evőkanál porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag zselatinfix
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 ek porcukor
- eper
Elkészítés:
A kekszréteghez valókat összedolgozzuk.
50 ml tejszínben felolvasztjuk a két tábla csokit, félretesszük hűlni.
A maradék tejszínt felverjük a zselatinfixszel a csomagoláson levő leírás alapján.
A mascarponét is felverjük habosra, megcukrozzuk, és a kihűlt csokit belekeverjük. Majd a tejszínt is hozzákeverjük.
Folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük a masszát, és rátesszük a tetejére a kekszmasszát. Kicsit lenyomkodjuk.
Két órára hűtőbe tesszük, majd tálra borítjuk, fóliát lehúzzuk róla, és eperrel tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept