Bodzás-joghurtos szelet

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bodzás-joghurtos szelet

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2x3 tojás
  • 2x3 evőkanál liszt
  • 2x3 evőkanál cukor
  • 4 doboz natúr joghurt
  • 4 dl tejszín
  • 15-20 dkg porcukor
  • 2 csomag zselatinfix
  • 3-4 evőkanál bodzalekvár vagy áfonyalekvár
  • 2-3 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Két részletben hagyományos piskótát sütünk, kb. 25x30-as tepsiben. Lehet egyben is, és a végén kettévágjuk, de ilyen vékony lapnál én nem akartam félbevágni.
A joghurtban habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd beletesszük a cukrot ízlés szerinti mennyiségben és a habbá vert tejszínt. Kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a lekvárt.
Az egyik lapot megkenjük a lekváros krémmel, rátesszük a másik lapot, amire rákenjük a maradék joghurtos krémet. Hűtőbe rakjuk dermedni, majd elsimítjuk rajta a habbá vert tejszínt.

Ezt is szeretjük