Bodzás-joghurtos szelet

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Johnny Depp 19 éves lányának mosolyognia sem kell a csábításhoz: Lily-Rose és a francia szexepil »

5 stílusos nő 50 felett, akitől van mit tanulni: igazi egyéniségek, jó divatérzékkel »

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bodzás-joghurtos szelet

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2x3 tojás
  • 2x3 evőkanál liszt
  • 2x3 evőkanál cukor
  • 4 doboz natúr joghurt
  • 4 dl tejszín
  • 15-20 dkg porcukor
  • 2 csomag zselatinfix
  • 3-4 evőkanál bodzalekvár vagy áfonyalekvár
  • 2-3 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Két részletben hagyományos piskótát sütünk, kb. 25x30-as tepsiben. Lehet egyben is, és a végén kettévágjuk, de ilyen vékony lapnál én nem akartam félbevágni.
A joghurtban habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd beletesszük a cukrot ízlés szerinti mennyiségben és a habbá vert tejszínt. Kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a lekvárt.
Az egyik lapot megkenjük a lekváros krémmel, rátesszük a másik lapot, amire rákenjük a maradék joghurtos krémet. Hűtőbe rakjuk dermedni, majd elsimítjuk rajta a habbá vert tejszínt.

Ezt is szeretjük