Rumos, diós apró sütemény

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

A legszebb smink kék szemhez 3 perc alatt: videón a zseniális technika »

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rumos, diós apró sütemény

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 citrom héja
  • 1 dl tej

Krém

  • 1 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 rumaroma (vagy fél dl rum)
  • 1 vanília cukor
  • Porcukor és vaniliacukor a süteményt beleforgatni.
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához való anyagokat összegyúrjuk és kisebb formákba nyomkodjuk, elég vékonyan úgy hogy szépen kitöltse a formákat. Ezután tepsire rakosgatjuk, mig kitölti a tepsit. Kb. 3 ilyen mennyiség jön ki a tésztából. Gyorsan készül és a formákban csak megmozdítjuk a megsűlt tésztát és már ki is jön. Világosra sütjük.Mindig két-két egyforma alakot sütünk.
A krémhez a tejben a diót, cukorral, a vajjal, vaníliás cukorral, a kakaóval kicsit főzzük míg sűrű lesz, majd beleöntjük a rumot.
Ha mindent előkészítettünk, a formákból kiöntött sütikből kettő egyformát dióval összeragasztunk. Még ha lehet, melegen jól beleforgatjuk vaniliás porcukorba. Ünnepekre alkalmakra is nagyon mutatós, finom, és nem drágább, mint egy sima egyszerű sütemény, de sokkal finomabb, különleges.

Ezt is szeretjük