Rumos, diós apró sütemény

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rumos, diós apró sütemény

Hozzávalók 8 személyre

Tészta

  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 citrom héja
  • 1 dl tej

Krém

  • 1 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 rumaroma (vagy fél dl rum)
  • 1 vanília cukor
  • Porcukor és vaniliacukor a süteményt beleforgatni.
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához való anyagokat összegyúrjuk és kisebb formákba nyomkodjuk, elég vékonyan úgy hogy szépen kitöltse a formákat. Ezután tepsire rakosgatjuk, mig kitölti a tepsit. Kb. 3 ilyen mennyiség jön ki a tésztából. Gyorsan készül és a formákban csak megmozdítjuk a megsűlt tésztát és már ki is jön. Világosra sütjük.Mindig két-két egyforma alakot sütünk.
A krémhez a tejben a diót, cukorral, a vajjal, vaníliás cukorral, a kakaóval kicsit főzzük míg sűrű lesz, majd beleöntjük a rumot.
Ha mindent előkészítettünk, a formákból kiöntött sütikből kettő egyformát dióval összeragasztunk. Még ha lehet, melegen jól beleforgatjuk vaniliás porcukorba. Ünnepekre alkalmakra is nagyon mutatós, finom, és nem drágább, mint egy sima egyszerű sütemény, de sokkal finomabb, különleges.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük