Rumos, diós apró sütemény
Rumos, diós apró sütemény
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 40 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 1 citrom héja
- 1 dl tej
Krém
- 1 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 rumaroma (vagy fél dl rum)
- 1 vanília cukor
- Porcukor és vaniliacukor a süteményt beleforgatni.
Elkészítés:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk és kisebb formákba nyomkodjuk, elég vékonyan úgy hogy szépen kitöltse a formákat. Ezután tepsire rakosgatjuk, mig kitölti a tepsit. Kb. 3 ilyen mennyiség jön ki a tésztából. Gyorsan készül és a formákban csak megmozdítjuk a megsűlt tésztát és már ki is jön. Világosra sütjük.Mindig két-két egyforma alakot sütünk.
A krémhez a tejben a diót, cukorral, a vajjal, vaníliás cukorral, a kakaóval kicsit főzzük míg sűrű lesz, majd beleöntjük a rumot.
Ha mindent előkészítettünk, a formákból kiöntött sütikből kettő egyformát dióval összeragasztunk. Még ha lehet, melegen jól beleforgatjuk vaniliás porcukorba. Ünnepekre alkalmakra is nagyon mutatós, finom, és nem drágább, mint egy sima egyszerű sütemény, de sokkal finomabb, különleges.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept