Rumos, habos kocka
Rumos, habos kocka
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 1 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 10 evőkanál tej
- 8 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 dkg szalalkáli
- annyi liszt amennyit felvesz(közepesen puha tésztát kell kapnunk)
Krém
- 1 dl rum, vagy 1 rum aroma
- 1 dl lekvár
- 1 dl langyos tej
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
Hab
- 2 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 dkg kakaópor
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tésztához valókat és 3 lapot sütünk sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy a hátán. Percek alatt megsülnek a lapok. Egy nagyobb tálban összekeverjük a rumot, lekvárt, és a langyos tejet, a puha margarint. Ha megsültek a tészta lapok, az egyik lapot összetörjük kisebb-nagyobb darabokra és a rumos masszába keverjük . Kicsit hagyjuk, míg felszívja a tészta a folyadékot, majd az egyik lapot lefektetve töltsük rá a masszát egyenletesen, most tegyük rá a másik lapot. A 2 tojás fehérjét a cukorral forró víz felett keményre verjük és a felső tésztára elosztjuk szép egyenesen, forró vizes késsel jól lehet. A tetejére szitálunk kakaóport.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept