Sós Perec

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sós Perec

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl étolaj

Tetejére

  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál só
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és étolajjal összegyúrom. Letakarom és pihentettem.
A tésztát pihentetés után 32 db-ra vágom, egyenként pereceket formálok belőle, és olajjal meg kent tepsibe teszem, majd tojással lekenem. Addig a 3 evőkanál lisztet, a 2 evőkanál sót egy kevés vízzel elkeverem úgy, hogy folyós legyen.
Ha a perec színesedni kezd a tetejére csurgatom, és pár percig visszateszem a sütőbe.
VIGYÁZZ NE SZÁRADJON KI !
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !

Ezt is szeretjük