Sós Perec
Sós Perec
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg liszt
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 1,5 dl étolaj
Tetejére
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál só
- 1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és étolajjal összegyúrom. Letakarom és pihentettem.
A tésztát pihentetés után 32 db-ra vágom, egyenként pereceket formálok belőle, és olajjal meg kent tepsibe teszem, majd tojással lekenem. Addig a 3 evőkanál lisztet, a 2 evőkanál sót egy kevés vízzel elkeverem úgy, hogy folyós legyen.
Ha a perec színesedni kezd a tetejére csurgatom, és pár percig visszateszem a sütőbe.
VIGYÁZZ NE SZÁRADJON KI !
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept