Babapiskótás sütemény

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Babapiskótás sütemény

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi tej, vagy tejföl, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk

Krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudinpor
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 15 db hagyományos babapiskóta
  • tetszés szerint rum, vagy rumaroma

Tetejére

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és két lapban kisütjük.
A pudingport kevés porcukorral 6 dl tejjel megfőzzük, hűtjük.
A margarint a maradék porcukorral összedolgozzuk, majd hozzáadva a pudingot a krémet habosra keverjük.
A babapiskótát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk és a rummal, vagy rumaromával ízesített 1 dl tejjel összekeverjük. Kevés ideig állni hagyjuk, néha megkeverjük.
Összeállítás: Az egyik lapra rásimítjuk a fele krémet, ezen elrendezzük a babapiskótát.
Erre rátesszük a maradék krémet és a másik tésztalappal beborítjuk.
Az összeállított süteményt a felolvasztott bevonó csokoládéval áthúzzuk.
Javaslatok:
Érdemes a süteményt legalább egy nappal előbb elkészíteni, mert jobb, ha a lapok megpuhulnak.
Mutatósabb a szelet, ha az összeállítás után legalább egy éjszakára lepréseljük a süteményt /tálcát teszünk a tetejére és arra 2 db 1 kg-os lisztet, vagy cukrot teszünk/.
Csak ezután vonjuk be a csokoládéval.
A babapiskótát egészben is hagyhatjuk. Ekkor megforgatjuk az ízesített tejben és
azonnal a krém közé tesszük.
A sütemény szépen szeletelhető langyos vízbe mártott vékony pengéjű késsel.

Ezt is szeretjük